5 sätt att rena dina kristaller

273573212 618516315886144 3121516621126637289 n

När du får hem nya kristaller så är det inte säkert du vet var de varit, vem de har varit hos eller vad de tidigare har använts till. Kristaller lagrar och förmedlar energier och dessa energier som kan ha kommit ifrån någon annan är det inte säkert att du vill ha. Det kan därför vara av vikt att nollställa sin kristall, så den enbart lär innehålla sin fina grundenergi och sina egna specifika egenskaper. 

Kristallen kan också vara väldigt trött och utmattad när den kommer till dig och därför kan det vara bra att ta för vana att också ladda kristallen när du får hem den. Detta lär skapa fina förutsättningar för ett maximalt energiutbyte mellan dig och din kristall utan andra energier som stör.

 

1.Visualisering

En av de allra säkraste metoderna för rening av kristaller är att rena dem genom visualisering, vilket inte kan skada någon kristall oavsett hur ömtåliga de är. Man kan då be universum om hjälp att rena kristallen, och sedan föreställa sig ett rent, vitt ljus genomsyra kristallen som man har framför sig, och visualisera hur det för med sig alla negativa energier från den. Om man har arbetat med att ge healing kan man också använda den energin för att rena och ladda upp kristallen med ny, positiv och ren energi.

2.Rökelse

Att rena en kristall med hjälp av rökelse är en bra metod om man är osäker på hur ömtålig kristallen är som man vill rena, då detta är en metod som alla kristaller klarar av. Man kan använda sig av rökelsepinnar eller särskild rökelse som är tänkt för rening av just energier, som exempelvis en bunt med torkad vit salvia. Även cederträ, sandelträd och palo santo passar bra till renande rökelse. Man håller sedan kristallen i röken från rökelsen under en halv minut upp till flera minuter, beroende på vilket behov kristallen har av rening. Man kan använda en fjäder eller något liknande för att få röken att skölja över kristallen, man bör dock inte använda sin hand för att göra detta då man själv riskerar att ta del av röken från kristallen och den negativa energi som lämnar den. Om man inte har tillgång till rökelse kan man istället föra kristallen över ljuslågan på ett tänt ljus, medan man visualiserar hur de negativa energierna lämnar kristallen.

3.Rinnande vatten
En enkel reningsmetod är att hålla kristallen under rinnande vatten, exempelvis i vattenkranen hemma, eller i en porlande bäck i skogen eller i havets blå böljor. Visualisera att vattnet sköljer bort all oönskad energi medan du håller kristallen under det rinnande vattnet och avsluta när den känns ren. Denna metod lär enbart rena din kristall. Skulle du önska att efter denna reningsmetod också ladda din kristall, kan ett tips vara att låta kristallen ligga framme i solljus efteråt.

Om du vill använda denna metod, kan det vara en bra att titta så kristallen tål vatten (och salt om du renar i havet), de flesta av de "vanliga" kristallerna tål dock oftast både vatten och saltvatten en kort stund.

4. Kristallkluster
Denna metod innebär att man lägger kristallerna på ett större kluster av kvarts som Ametist, Rökkvarts, Bergskristall eller Citrin. Du kan  låta kristallerna ligga kvar minst en vecka när de är nyinköpta för att låta dem laddas ordentligt med energi.  Samma effekt  får om du använder en platta av selenit, som du lägger kristallerna på. 

5. Jord och Sand
I denna metod placerar man kristallerna under jord eller sand. Denna metod använder man främst på kristaller som känns extremt trötta  Kristallerna grävs ned och täcks för och får sedan ligga där några veckor och eller månader. När man sedan gräver upp dem så brukar de kännas magiskt rena och fyllda av energi!
Är detta en metod du vill prova att använda dig av, så rekommenderar jag den varmt men vill även passa på att nämna att det kan bli fuktigt i jord och sand, och där det kan vara av värda att se så din kristall klarar av att befinna sig i fukt/vatten en längre period.