Kakaons magiska värld

Somaya cacao

 

Kakao industrin är en av de mest smutsiga industrierna i världen och den är känd för både slav och barnarbete. Många som odlar får tyvärr nästan ingenting betalt för sitt otroligt hårda arbete. Och tyvärr gäller det även den kommersiella chokladen i Finland från de stora producenterna.

Den ceremoniella kakaon jag jobbar med , Somaya cacao kommer från ett kvinnokollektiv i Guatemala ch produceras enligt permakulturens principer. Det betyder alltså att kakaoplantan får växa fritt och naturligt istället för att odlas på plantage.


Deras bönder använder inte bekämpningsmedel och de arbetar tillsammans för att upprätthålla en relation som hedrar den naturliga miljön och ekosystemet som helhet samt säkerställer välvården för alla inblandade.


Varje liten sats kakao är noggrant fermenterad, torkad och rostad med traditionella metoder som säkerställer kvalitet.

 

Ceremoniell kakao planteras och skördas med en tydlig intention, kärlek och med respekt för “The spirit of Cacao” och den handplockas när frukten är helt perfekt mogen så den är av högsta kvalitet.

 

Den ceremoniella kakaon har många underbara fördelar som stödjer vår hälsa och vårt välbefinnande. Här vill jag berätta om vad kakaon gör för vår spirituella och personliga utveckling;

-Kakaon hjälper dig att komma i kontakt med din kärna. Du landar lättare i hjärtat,    så att du kan leva i kärlek och sanning.
-Kakaon öppnar hjärtchakrat där passionen, kärleken och glädjen bor. 
-Kakaon har en stark grundande effekt och förstärker ditt band till Moder Jord. 
-Kakaon öppnar tredje ögat så att du kan se bortom illusionen och dina mentala begränsningar. 
-Kakaon förstärker förmågan att manifestera dina drömmar. 

 

Medicinplantan kakao guidar dig hem till hjärtat, din essence och intuition. Den hjälper din feminina energi att flöda och får känslor som kärlek och samhörighet att spira. Låt kakaon stilla ditt sinne, fylla hjärtslagen med liv, och fördjupa relationen till dig själv.

 

Kakao är en av världens mest potenta superfood och det är en plantmedicin som sägs ha 2.000 verksamma ämnen i sig som skapar synergieffekter i hela kroppen.

Här är några av många fördelar:


Humöret – med sitt innehåll av tryptophan, vilket är en slags endorfin och förstadiet till serotonin, kan kakaon främja vårt välbefinnande och helt enkelt hjälpa oss att må bra. Innehåller också fenyeltylamin (PEA) som hjälper oss att öka känslor av glädje, och kanske till och med förälskelse.
Energi – innehåller theobromin ("Food of the Gods") som stimulerar hjärtat, ökar blodflödet, underlättar andningen, och hjälper till att syresätta vår kropp mer effektivt. En riktig boost av energi, vakenhet, och alerthet.
Inflammationshämmande - innehåller otroligt mycket antioxidanter och speciellt flavonoider som hjälper till att dämpa inflammationer i kroppen.
Klarhet – innehåller dopamin, som kan skänka känslor av välbehag och en boost i motivation.  
Bliss – är den enda växten på vår jord som innehåller anandamid (vilket också finns i bröstmjölk). Ämnet kallas “The Bliss Chemical” och sägs ge oss en känsla av glädje, lycka, och mentalt välmående.
Kreativitet – hjälper oss att få kontakt med vår inre kärna, nå vår fulla potential, och att uttrycka av vår kreativitet. 
Avslappning – kakao är den växt med högst andel magnesium, vilket är naturens eget lugnande medel. Hjälper oss att slappna av och aktivera vårt parasympatiska nervsystem, vilket verkar muskelavslappnande och tar oss till en behaglig och lugn känsla. 

Att konsumera för mycket ceremoniell kakao (över 42 gram) kan orsaka illamående, kallsvettningar, och huvudvärk. Vid intag av antidepressiv medicin och hjärtmedicin rekommenderas låg dos (ca 10 gram), samt att vara uppmärksam och inkännande på hur din kropp reagerar på kakaon.

 

För mig har kakaon verkligen blivit en del av min vardag, mitt liv. Den har har på många sätt varit livsförändrande för mig. Allt från den gudomliga doften och smaken  till alla de otroliga effekterna både fysiskst och andligt.

Kakaon har verkligen hjälp mig att öppna mitt hjärta och börja smälta murarna jag hade byggt upp. Den hjälper mig att stanna upp och lyssna inåt. Den ger mig energi och kreativitet när det behövs, men också avslappning och jordning när jag är upp i varv. Kakaon har blivit en av mina största lärare i livet.

Kakaon hjälper dig att återanknyta den djupa kontakten med dig själv.

 

Ifall du känner att kakaon kallar på dig så kan du beställa den här