Mäktiga shungit

273794730 1142153306524119 1120701278914118275 n v2

Shungit är verkligen en av mina favorit kristaller. Den är så enormt användbar. Därför ville jag ta upp den här och berätta mera om den till er.

Shungit bildades naturligt för ca 2 miljoner år sedan av levande encelliga organismer, i närheten av byn Shunga i Ryssland. Shungit är en unik sten då den innehåller nästan hela periodiska systemet av grundämnen och även fullerener, en kolbaserad molekyl som har viktiga medicinska egenskaper.

Shungit, som ser ut som kol har förmågan att leda elektromagnetisk och geotermisk energi och ändå absorbera och skydda kroppen från elektromagnetisk strålning såsom de orsakade av datorer, wi-fi, mikrovågsugnar mfl. Shungit kan också absorbera och ta bort negativ energi från en person eller i hemmet. Den omvandlar stress och negativa känslor med positiv energi och på samma gång är den grundande och beskyddande.

Shungit tar inte bara bort negativitet, utan avgiftar också kroppen från bakterier, virus och fria radikaler. Du kan använda Shungit för att avgifta kroppen, boosta immunförsvaret och ta bort smärta och inflammationer. Den kan lindra huvudvärk och sömnlöshet. Shungit lindrar vid astma, kroniskt trötthetssymtom och gallproblem.

Shungit har använts i århundraden för att rena vatten. En teori är att shungit bryter ner de molekylära strukturuppsättningarna av vatten i mindre delar, vilket gör vatten mer naturligt. Numera är det svårt att hitta naturligt dricksvatten eftersom vårt dricksvatten har behandlats och har utsatts för tex  klor, fluor, läkemedelsrester, hormonrester, miljögifter och kemikalier från vattenbehandling. Nuförtiden blir kemikalier som kommer från plast akvedukter ännu vanligare .Shungit återställer  vattnets struktur tillbaka till dess rena form.

Den sägs läka, hela, rena, vitalisera och balansera kroppen och höja medvetandes energi inom oss, men även i bostäder och på arbetsplatser.  Den är en fantastisk healingsten och du kan komma i kontakt med ditt eget inre djup och lugn när du håller i den. Den omvandlar stress och negativa känslor med positiv energi, och på samma gång är den grundande och beskyddande. 

Chakra: Rot