Nytt blogginlägg

271790853 276194274693795 5482019984667940497 n

Att meditera med kristaller är ett av det enklare sätten att komma i kontakt och samklang med deras energier.

Meditation är ett sätt att stänga av irrande tankar, det finns många fördelar – det minskar stress, sänker blodtrycket osv. Men det gör också att du lär känna dina kristaller. I meditationens stillhet talar kristallerna till dig. Meditationen är som att öppna en dörr till en annan värld, särskilt om du väljer en kristall med en inre spricka eller bristning som bryter ljus och delar kristallen i avdelningar. Du förlorar dig i kristallen och i den frid som följer lösningar och insikter upp till ett medvetande. Det är nyttigt att meditera med alla dina kristaller i tur och ordning. 

 Man kan använda kristaller som till exempel har lugnande vibrationer, eller kristaller som underlättar kontakten med sitt högre jag och andevärlden, beroende på vad man vill fokusera på under sin meditation. Exempel på kristaller som är bra att använda under en meditation är selenit och bergkristall. Selenit hjälper bland annat till att hålla vårt energifält skyddat från negativa energier, och bergkristall hjälper oss dessutom att hålla vårt sinne klart och fokuserat. 

 Meditation 

-sätt dig bekvämt tillrätta, välj en kristall medvetet eller blunda och välj en kristall du behöver bäst just nu.

- Andas in nytt / nya energier och andas ut stress och spänningar tills du känner ett lugn och en inre frid
- titta och studera kristallen noga, se om den tex. har någon fördjupning eller spricka. - Memorera hur din kristall ser ut. Håll din kristall i handen. 
- Blunda och ta några djupa andetag, och känn hur du sjunker djupare och djupare ner i underlaget, du känner dig mera och mera avslappnad. 
- Föreställ dig själv som jätte liten, kom nu ihåg hur din kristall såg ut, hade den ingen fördjupning eller spricka, så får du visualisera en öppning så att du kommer in i kristallen.
- När du är inne i kristallen, notera hur det ser ut där inne, finns det någon mera där? hur känns energin? får du något budskap? Stanna kvar inne i kristallen så länge du känner för det, när du känner dig redo tacka kristallen för den visdom du fått och gå sedan ut ur kristallen. 
Kom tillbaka till rummet och öppna ögonen försiktigt.